Rokki raikaa Vetelistä

Oman pitäjän, jopa maailmankuulut kasvatit panevat parastaan RaivaajaRockissa
Veteliläislähtöinen Matias Haavisto tekee yhtyeensä Steve ’n’ Seagulls:n kanssa huikeaa
musiikkiuraa maailmalla. Syksyllä käynnistyy yhtyeen viides Amerikan kiertue ja hauskoja musiikkivideoita countryhenkisen yhtyeen kappaleista toistetaan netistä miljoonia kertoja.
Yhtye mielletään Amerikassa bluegrass-yhtyeeksi, mutta kun sovituksissa on skandinaavisia ja slaavilaisia piirteitä ja haitari mukana, menee yhdistelmä kansaan vähän eksoottisenakin. Pikantin lisän tekee vielä se, että monet suosituista kappaleista ovat alunperin heavymetal-kappaleita.
Heinäkuun alussa yhtye esiintyy Matias Haaviston juurilla Vetelissä, Steve ’n’ Seagulls:n kauan odotetun keikan ympärille rakennetussa RaivaajaRockissa.
– Vetelin keikalla tulee varmasti olemaan ihan erityinen lataus. Uskon, että minua ei ihan helpolla päästetä, Matias Haavisto lupailee.
Muita kesän keikkoja on niin Euroopan isoilla raskaan musiikin festivaaleilla kuin Haapavesi Folkissakin. Elokuussa puolestaan julkaistaan kolmas levy.
Lämppäreinä maailmankuululle porukalle Vetelissä toimivat niin ikään oman kylän kasvatit Jani Klemola sekä Duo Toni ja Henri.
– Ehkä tällä seudulla ei edes tajuta kuinka suosittu Steve ’n’ Seagulls on maailmalla. Nöyränä ja kiitollisena asetun lämmittelemään yleisöä noin mahtavan esiintyjän alle, Jani Klemola sanoo. Hän itse tuli kotimaisena iskelmäartistina tunnetuksi nelisen vuotta sitten Voice Of Finland -kilpailun kautta ja on sen jälkeen keikkaillut säestäjänsä Matti Vähäkainun, ja nykyään myös kahden eri yhtyeen kanssa noin kolmisenkymmentä keikkaa vuodessa.
Duo Toni ja Henri oli löytänyt toisensa samaan tapaan kuin Jani Klemola ja Matti Vähäkainukin aikoinaan toisensa: pienellä paikkakunnalla tiedetään toisten lahjat ja toinen pyysi toista mukaan soittelemaan ja laulamaan.
– Meidät vetäistiin ensimmäiselle keikalle silloin vähän kylmiltään, ensin oli tarkoitus harjoitella ja vasta sitten alkaa tarjota esiintymisiä. Keikkoja on kuitenkin riittänyt. Varmaan satakunta on jo soitettu reilussa parissa vuodessa, Henri Nisula sanoo.
Mistä syystä Vetelistä puskee nuorta miestä musiikkimaailmaan moiseen tahtiin? Henri Nisula arvelee, että voimakkaalla karaokekulttuurilla on osansa, sillä ainakin hän tuli tietämään Toni Taipaleen laulutaidot sitä kautta.
Vetelin Poikakuorollakin voi olla osuutta, sillä ainakin Matias Haavisto ja Toni Taipale ovat käyneet ”Kankaan Simon laulukoulua”. Matias Haavisto on ollut mukana myös maineikkaassa Äänipäätkuorossa. Kuorossa pyörähti myös Jani Klemola, mutta pitää merkittävämpänä seudun musiikillista ilmastoa ja omaa perhe- ja sukutaustaansa.
– Raili-mummun kotona soitettiin ja laulettiin aina, Ojalan suku kokoontui sinne musisoimaan, Jani Klemola muistelee.
Hänen sukujuurensa kantavat Friiti Ojalan sukuun, Henri Nisulan puolestaan Peltoniemen mestaripelimannien eli mummun isän Aldevinin sukuun.
– Jotenkin täällä seudulla musiikki on vain kaikille tuttua ja ilmasto semmoista, Henri Nisula pohtii. Jani Klemola pitää merkittävänä myös esimerkkiä:
– Jonkun vanhemman artistin keikkojahan me kaikki olemme katselleet ja haaveilleet, että joskus vielä.
RaivaajaRock on uusillekin musiikkipolville mainio mahdollisuus tulla kokemaan musiikin innostava vaikutus: Steve ’n’ Seagulls soittaa ulkomaista ja raskaampaakin rokkia omilla vivahteillaan, Jani Klemola taatusti kotimaista iskelmä-poppia ja Duo Toni ja Henri kaikkea ”eppunormaalista peeämmämmpeehen” ja kaikilla on tottakai myös omia kappaleita ohjelmistossaan, ehkä joitain uusiakin herkkuja, kuka tietää.
RaivaajaRock Vetelissä Harjutorilla keskiviikkona 4.7. klo 19 alkaen.

Vuokko Lahti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s